12 , 24 nebo 48V generátor pro FVE/vítr ?

Reklama
SP Stanislav Plavina @slav před více než rokem23.09.2022 19:24:43
12 , 24 nebo 48V generátor pro FVE/vítr ?

Dobrý den, prosím někoho ochotného vysvětlit otázku z tématu. Chápu rozdíl v tom, že při spotřebě ( např. ) cca 0,5 KW a 12V generátoru proteče vodiči větší proud než při stejné spotřebě a 48V generátoru, a že se tedy vodiče stejného průřezu zahřejí při 12V více než při 48V, ale to je asi tak vše. Jde o to, že jsem nikde na několika 10tkách internetových stránek nenašel rozumné vysvětlení zda je pro stavbu větrné elektrárny na spotřebu cca 3KWh lépe použít 12, 24 nebo 48V horizonzální generátor a nějaké rozumné důvody pro tu či onu variantu. Všude jen neustále dokola popisky měničů, baterií, dotací atd. Mě to vychází tak, že 48V generátor v kombinaci s dobrou baterií a ostatními součástmi systému je nejvhodnější verze právě kvůli nejmenšímu zatížení vodičů i jiných částí. Větérka by nebyla připojena do distribuční sítě a všechny rozvody se budou instalovat pro jednotlivé spotřebiče ( lednice, TV, PC ,eventuálně malolitrážní akumulační nádoba) mimo stávající bytovou rozvodnici do sólo rozvodnice. Bydlím pod horami, větru je dost :) Díky za názory všem :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.