Dobry den, mohu poprosit fundovane o zkusenosti s topenim inverter tepelnym cerpadlem do radiatoru. Mam stare litinove radiatory s trubkama dimenzovanyma na samotiz - 350l vody v systemu. Objek byl zateplen a byla snizena tepelna ztrata na cca 1/4 puvodni hodnoty. Vypada to nadejne, ze mi bude stacit topit vodu na 32°C na zpatecce - minimalne nez budou velke mrazy. Ale zde je moje otazka prosim.
Je lepsi nechat jet obehove cerpadlo na 100%, coz mi udrzi maly teplotni spad (34°C/32°C) a myslim, ze tim i radiatory lepe topi ? A nebo je to jedno a mam nechat modulovat obehove cerpadlo vykon podle vykonu tepelneho cerpadla s tim, ze mi vyroste teplotni spad treba na 40°C/32°C ?
Co myslite? Jak to mate vy?
Mockrat dekuji za zkusenosti i teoreticke rady :-)
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.