Radiátorová hlavice (Z-Wave/ZigBee) pro ventil s vnitřním termostatem

Rubriky:

Reklama
JD Jan Denberek @jan.denberek před více než rokem25.09.2022 12:58:34
Radiátorová hlavice (Z-Wave/ZigBee) pro ventil s vnitřním termostatem

Dobré odpoledne,

v novém bytě mám v koupelnách žebříkové radiátory Zehnder s hlavicemi Hydronix Prestige. Mám k dispozici příručku uživatele bytu, kde je pouze uvedeno, že termostat nastavuje teplotu zpátečky. V radiátoru je i el. topná patrona s vlastním ovládáním, která by měla spínat jen při vypnutém termostatu (hlavice na 10 °C).

Rád bych vyměnil hlavici za nějakou komunikující standardem Z-Wave či ZigBee (používám na radiatorech s běžným ventilem bez vnitřního termostatu).

Avšak:
- nejsem jist použitím termostatických hlavic s vlastním měření vnější teploty v kombinaci z vnitřním termostatem v žebříkovém topení.
- uchycení je závit M30 x 1.5, ale při vyjmuté vložce je kolík viklavý, neb mu chybí mu středová aretace. Předpokládám že tlak z termostatické hlavice by jej mohl vyklánět do strany - je to problém? Existuje na to redukce?

Více viz foto v příloze.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.