zatepleni pudy (nepochozi) stary dum + zatepleni stropu sklepuDobry den, precetl jsem tady dost prispevku, na toto tema, ale zacinam se obavat ze tomu za a) porad nerozumim a za b) nevim jak to slozit se stavajicim stavem po rekonstrukci bytove jednotky pod pudou....
Stav - stary nezatepleny cihlovy dum, vymenene okna, zdi cca 50cm, dum je clenen takto:
1) prizemi - vchod, pradelna, kotelna, uhelna, zazemi, tedy cely prostor je studeny, radiatory jsou jen ve 2mistnostech, klenute stropy
2) 1.podlazi - 2 byty
3) puda sedlova strecha slozeni tramy, desky, plechova krytina
Problem je ze v bytech je od podlahy zima, tak resim co s tim, pomuze zateplneni stropu prostor EPS?...zase vic jak cca 5-8cm tam nedam, neni tam dostatecna vyska
v obou bytech jsou snizene stropy z SDK se zateplenim - aktualne skladba je SKD, parotesna folie s odraznou plochou, 5cm mineralni vata, tim se snizil a zakryl puvodni rakosovy strop...a ted se dostavame k pude, ktera je nad byty. tu bych chtel zateplit jako nepochozi (do budoucna uvidim jestli nebudou nove krovy a cela strecha s podkrovim) takze jen jednoduche zatepleni, ktere by slo vyuzit do budoucna. Skladba pudy jsou tramy, nejaky sterk mezi nimi, a zaklop z prken...
a ja resim skladbu toho zatepleni jestli mam dat znovu parozabranu na ty prkna, kdyz uz je jedna pod tim v tom SDK podhledu, nebo je to tim padem zbytecne a staci jen vatu naskladat na textilii krizem a textilii proti prachu nahoru nebo jestli novu zopakovat tu parozabranu na prkna?
nevim jak by to bylo z hlediska funkcnosti, kam se posune rosny bod, at mi nevlhnou prkna nebo strop nebo samotna vata?...
poku mi nekdo vysvetli jakou skladbu nelepe pouzit budu moc rad...
diky