Zateplení okna místo skla

Rubriky:

Reklama
MT Martn Tahoma @martn.tahoma před více než rokem26.09.2022 16:14:27
Zateplení okna místo skla

Ahoj všem, prosím si o radu,

mám okno s dvojsklem. tlusté to může být tak 2-4 cm.

Potřeboval bych ho nahradit nějakou plastovou či jinou deskou, možná by stačila taková pěněná PVC deska, pokud tedy vydrží nárazový vítr. Popř. si moc rád nechám poradit nějakou jinou desku, která se dá koupit o rozměru cca. 1200x1300 mm a zároveň může nahradit okenní sklo. Bylo by to ve vyšším nadzemním podlaží, takže odolné vůči majznutí kladivem nebo něco takového, není třeba. Očekávám, že by mohlo stačit třeba 2-3mm tl. takovéto desky.

No a k tomu bych potřeboval doporučit nějakou vhodnou tepelnou izolaci, ideálně, aby taky nebylo slyšet zevnitř místnosti ven, aby to kromě tepelné izolace i zvukově těsnilo adekvátně jako skleněné okno. Problém zřejmě bude v tom, že ve výsledku to musí být stejně tlusté jako to původní dvojsklo, ani o mm více, protože, pak už by tam nešly vrátit zasklívací lišty. Doporučíte mi prosím nějaký takovýto izolační materiál, který se dělá v různých tloušťkách?

Budu-li mít štěstí, tak obě desky zvládnu vychytat tak, aby součet jejich tl. = tl. plastové desky + tl. izolace a bude to fungovat.

Děkuji za tipy.

BTW: Nestačily by nějaké takový ty polystyrenové ISOVER desky, že bych je tam jen do toho okna za tu plastovou desku vyskládal? I když asi by tam špatně držely jen v zasklívacích lištách po straně, chtělo by to ideálně alespoň 1200mm dlouhé. Avšak EPS/XPS/PUR/PIR nebo jak se ty izolační desky jmenují, se takhle velké nedělají. Kdyby to mohla být dobrá cesta, tak je hádám nějak potřeba ušetřit spáry těch isover desek, protože by v jejich spárách mohlo nějak utíkat teplo?

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.