Od října 21 po krachu skautů jsme byli v režimu DPI a od 1.1.2022 jsme ve spotu u Hanácké plynárenské.
Nyní jsme obdrželi vyúčtování za první půl rok.
Stavy elektroměru ve VT i NT za období 1.1.2022 až 30.3.2022, které byly podle údajů ve vyúčtování provedeny odhadem,
vůbec neodpovídají skutečnosti.
Nechápu, proč byly hodnoty odečtů distributora použity až od 1.4.
Náš elektroměr přitom umožňuje dálkový odečet a údaje o stavech dodané distributorem v letech 2018-2021 se vždy shodovaly s mými záznamy (fotky elektroměru), které nepravidelně provádím.
Z dodaného vyúčtování to vypadá, že se většina odběru v rozhodném období 6 měsíců uskutečnila v měsící březnu, kdy byly spotové ceny silové elektřiny ve sledovaném období na maximu. To nemá logiku, leden spotřeba 120kWh, únor 140 kWh, březen 700 kWh, duben 130 kWh...
Tímto způsobem došlo ke značnému navýšení ceny.
Celková spotřeba ale sedí.
Podal jsem reklamaci, pokusím se argumentovat fotografiemi elektroměru, které si občas pořizuju.
Co si myslíte, setkali jste se s něčím takovým?
Kontrolovali jste si detailně svá vyúčtování?
Mám naději na úspěch?
Dobrá zpráva pro všechny: Reklamace vyúčtování byla na základě fotografií elektroměru uznána jako důvodná a…
před 2 roky
Takhle to vypadá detailně. Naměřeno Dodavatel leden 902 160 únor 593 732 březen 398 1246 duben 238…
před 2 roky
Přišel jsem na to tak, že jsem vyúčtování projel opravdu detailně. Celková spotřeba za rok seděla, ale neseděla…
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení