Optimalizace řízení režimu kotle

Rubriky:

Reklama
Alexandr Šupina @alex.s před více než rokem27.09.2022 11:06:18
Optimalizace řízení režimu kotle

Ahoj všem, mám kotele Acond Pro R, ale bohužel jsem poněkud rozčarován možností a inteligencí nastavování režimu přes den. Například jediná možnost, kdy se má vytápět sekundární okruh, je zjištění jednotky, že v referenční místnosti je zjištěná teplota pod stanovenou Pokud to nezjistí, tak vytápí pouze primární okruh, zcela zbytečně. (7kw za den při prům teplotě 11 st. )
Rešením by se nabízelo snížit teplotu vody na zpátečcce v primárním okruhu, aby se kotel nespínal tak často, ale má to za následek přepnutí na manuální provoz, tedy zrušení automatického provozu, čímž se odbourá jistá výhodnost a automatizace při vytápění, když nikdo není doma, či přes noc. Při umělém poklesu v manuálu, pokud ponížím teplotu zpátečky, pak při zjištění, že se má topit (referenční teplota místnosti) se ohřeje voda pouze natolik, nakolik jsem určil zpátečku.
Jak by jste nastavili optimálně režim pro nejmenší spotřebu? Vzhledem k tomu, že mám spoustů pokusů a měření, mohu sdělit výsledky všech možných návrhů a řešení, výhod a nevýhod nastavování různých režimů přes noc a den.
Pro mě zatím závěr, automatický systém má prozatím nejhorší spotřebu, ohřívá si pořád vodu v kotelně na 25 -35 st., podle svého schématu, daného především referenční teplotou, a ani ne venkovní teplotou.aniž by musel.
AS.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.