Úprava topného systému TČ NIBE

Rubriky:

Reklama
MM Mirek Maxon @mirek.maxon před více než rokem28.09.2022 09:13:20
Úprava topného systému TČ NIBE

Dobrý den,
prosím o názory/rady k tomuto problému. Firma nám instalovala v roce 2007 tepelné čerpadlo NIBE 270 Split 12Kw. Na dům o 300 m je to poddimenzované. Dříve jsme neřešili při ceně 1 Kč/kWh moc spotřebu a že do okruhu podlahového topení pouštíme více jak 40 stupňů. Nyní nastává problém asi i se zanešením trubek a výměníku TČ. Instalaterská firma napustila vodu z řádu před 15ti roky a odjela. Vodu zde máme ze skal Českého ráje a je extrémně tvrdá. Nyní potřebuji vyřešit to, že na krajích velkých místností dost netopí kraje místností a musíme na výstupu z TČ mít i 45 stupnů. To, že budu muset topit na více stupňů díky slabému čerpadlu je asi jasné, ale potřeboval bych vymyslet jak vyřešit problém s malým výměníkem TČ. Čerpadla vody díky tomu malému výměníku pravděpodobně nevyvinou dostatečný tlak na tak dlouhé okruhy v přízemí a 1., patře kde je 300 m podlahové plochy. Jeden instalatér mi říkal, že by měla být u TČ nějaká "vyrovnávací" akumulační nádrž? Nyní mě čeká čištění celého systému a potřeboval bych vyřešit nějak ten tlak v dlouhých okruzích. Pokud by Vás něco k tomuto napadlo, budu Vám vděčný. Díky Mirek
EDIT: případně kdyby měl někdo čas přijet se podívat na placenou konzultaci a navrhnout řešení.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.