Nefunguje regulace dle nastavené teploty místnosti - kotel BAXI

Rubriky:

Reklama
KM Karel Michalek @karel123 před více než rokem28.09.2022 17:47:17
Nefunguje regulace dle nastavené teploty místnosti - kotel BAXI

Prosím o radu, názor či řešení:
Kotel Baxi Luna Platinum GA 24, cca 12 let v provozu nereaguje na nastavenou teplotu místnosti v obslužné jednotce QAA 75, namontované v referenční místnosti. Kotel spíná bez ohledu na to, co je nastaveno v této jednotce. I při teplotě v místnosti 20°C a požadované např. 15°C kotel topí, teplota topné vody cykluje od minimální teploty náběhu (25°C) až např. k 37°C - teploty jsem kontroloval v obslužné jednotce a odpovídají hodnotám uvedeným na řádku 8312. Kotel přitom nerespektuje vůbec žádanou teplotu kotle na ř. 8311, která vychází např. 34°C. Kotel tak vlastně cykluje v hodinových intervalech, nevypne při nastavené teplotě v místnosti, což zákonitě vede k přetápění místnosti a poté vychladnutí.
Obslužnou jednotku mám navolenou jako Prostorovou jednotku 1, k tomu přiřazen okruh vytápění 1, na řádku 742 dle návodu je hodnota --. Svorky termostatu (svorkovnice M1, kontakty 1-2) jsou spojeny propojkou, což je v souladu s návodem, protože používám ovládací jednotku QAA75 na stěně v referenční místnosti Tato obslužná jednotka je spojena trojvodičem s kotlem, připojení je korektní. Používám klasické deskové radiátory.
Co jsem vše vyzkoušel: měnit vliv prostoru, od 0 až po 100%, sklon topné křivky, min. teplotu náběhu, max. teplotu náběhu, dokonce vyndat propojku termostatu ad. vše bez efektu. Kotel si vesele topí v intervalu topné vody 25°C až cca 37°C pak vypne a až klesne teplota topné vody, znova zapne. Jako by byl ve režimu, kdy obslužná jednotka je umístěna v kotli. Přitom 12 let fungoval dobře. Je to na výměnu elektroniky či lépe celého kotle? Dá se kotel vrátit do nějakého továrního nastavení v sekci Konfigurace? Možná se tam nějaké hodnoty přepsaly? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.