jak napojit druhý kotel

Rubriky:

Reklama
MD Martin Dočkal @martin.dockal před více než rokem29.09.2022 20:24:58
jak napojit druhý kotel

dobrý den, prosím o radu jak napojit druhá kotel tj kotel na pevná paliva....

Stavající situace :
Zásobník 300 l je ohríván plynovým kotlem přes trojcestný ventil 3. V zásobníku je snimač teploty a plynový kotel ohřeje vodu dle nastavení regulátoru. Regaulace je bud automaticky nebo ručně. Zároven je zásobník ohrívan termicky - vakuové trubice, vše je regulované a nastavitelné, po překročení teploty v zásobníku se sepne ventil 1 a čerpalo 2 a teplo proudí do radiátorů. Teplá voda TUV je ziskana přes spirálu v zásobníku, voda je tedy vždy cistá, voda v zásobníku je tatáž jako v celém systému topení.
Topení – plynový kotel prepne trojcestný ventil na topení a topí se do radiátoru, na plynovém kotli je zpetná klapka a čerpadlo. To znamená že plynový kotel bude nahreje zásobník nebo topí do radiátoru.

Chci do systému doplnit kotel na tuhá paliva (kotel jiz mám nový koupený) je to jednoduchý kotel kde je regulace vzduchu pomocí retízku –regulus typu RT.

Otázka je kde a jak kotel zapojit . aby bylo vše optimalní.
1
Samotížně přímo do zásobníku? Kotel bude cca 3 m pod zasobníkem, pokud se zásobník ohřeje tak přebytecné teplo se automaticky pustí do topení

2
Pripojit paralelne k plynovému kotli – zde ale nevím jak zajistit prepinání trojcestného vetilu pro funkci ohrev zásobníku/topeni do radiátorů
3
Zapojit to ještě jinak? Jiné řešení?

ptám se zda záměrně než budu hledat topenáře abych byl informovaný

diky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.