Rekonstrukce vody ve starém domě

Rubriky:

Reklama
AK A .K. @ales.kadlec016 před více než rokem30.09.2022 17:58:34
Rekonstrukce vody ve starém domě

Dobrý den, chystám se na rekonstrukci vody a v první fázi přípravy bych rád v jedné místnosti vykopal díru pro připojení na obecní řád, rozdíl mezi výškou v šachtě vstupu pod dům a výškou podlahy je 1,4m. Jelikož se jedná 50-70 let starý dům, tak nevim, co kde očekávat, ovšem pod oknem je šachta kde si mohu odměřit, kde bude trubka vstupovat pod dům a pak lze nejspíše očekávat stoupačku vzhůru 1,4m do podlahy. Místo, kde bude voda vstupovat do domu bych měl s přesností cm určit docela přesně, tady bych vykopal díru, a teď otazky.

Díra by měla být tedy 1,5m hluboká, šířka a délka aspoň 1mx1m, že?
Když díru vykopu, budu potřebovat i boční stěny zajistit proti sesuvu hlíny nebo lze předpokládat pevnou udusanou hlínu?
Když bych chtěl na pár dní provizorně zaizolivat díru a desku která bude jakoby podlaha, jak to udělat?
Po výměně trubek a zasypání výkopu ( který je uvnitř domu) si bude hlína sedat, jak tuto hlínu udusat, zkusit opatrně kolem trubek pomocí žaby hlínu udusat?

Vím, že tento postup není úplně ideální, ale moc možností není, prvně potřebuji udělat díru a potom v týdnu pokračovat v drážkách po domě. Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.