Přehřívání kotle v útlumu - Benekov C26Zdravím, jdu s kůži na trh s problémem. V rodinném domě - 3 nadzemní podlaží + sklep mám Benekov C26 (letos 8má topná sezóna) a poslední dva roky první 1,5-2 měsíce topné sezóny bojuju s přehráváním kotle v útlumu. Jak to probíhá - kotel běží normálně, vše topí, topení odvzdusnene. Ovšem ty první cca 2 měsíce je boj, skoro každý den dojde k v útlumu k přehřívání kotle. Výstupní teplotu mám na 70 stupňů, při problému stoupá k 90-100, Oběhové čerpadlo - Grundofs Alfa 2 - běží, ale voda do topení nejde, topení studené, od poslechu je v cerpadle hromada vzduchu. Musím přepnout na max. výkon čerpadla, počkat, po chvíli začne čerpadlo zřetelně “bublat, cele jakoby vibruje, pak zvuk jakoby přes čerpadlo prošla velká vzduchová bublina, hluk se uklidní, teplota začne fofrem klesat a vše je opět v pořádku. Toto se opakuje třeba každý den, čím později v sezóně tím problem mizí, od prosince už problem v podstatě není (max 1x měsíčně). Když obehnu topení tak nikde není zavzdusneno…expanzka je v pořádku, pred budik s tlakem na potrubí u kotle jsem nechal dat odvzdusnovaci “ventil”, ale nepomohlo. Nenapadá prosím místní odborníky kde je zakopaného pes? Přede dekuji
Upraveno autorem před 2 roky