Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s nastavením kotle. Zdá se mě že hořák špatně hoří. Při kontrole není plamen po celé retortě a je kolem hodně strusky. Je to malým množství paliva? Bohužel jsem ke kotly nedostal podrobný návod a nevím si s tím moc rady. Vytápíme nezateplený dům z opuky se špaletovými okny cca 500m3 a při nynějších teplotách je spotřeba kolem 20kg uhlí ořech 2 Bílina. Radiátorů máme zatím 8 (přibudou 3 žebříky). Navíc ohříváme bojler 180L. Kotel ohřívá vodu na 65°C a do baráku pouští 55°C. U kotle je čtyřcestný ventil a vše řídí jednotka Kamen ST-480K. Je tato spotřeba v pořádku? A co ten hořák je to v pořádku? Co všechno mám upravit? Děkuji všem za rady.
Tak, možné to je že to může být tím že tam není tmel. Koupím a vyzkouším. Díky za rady
před 2 roky
V tom návodu je napsáno. . Po vyčištění retorty by měla být tryska umístěna na vysokoteplotní silikon. Používá…
před 2 roky
Děkuji za manuál, už dorazil. Retorta zatmelena není a ani nebyla. Firma co nám to montovaná, řekla že to mám po každé…
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení