Goodwe GW10K-ET a baterie Risen SYL - režimy činnosti

Rubriky:

KM Karel Mařík @karel.marik887 před více než rokem03.10.2022 12:05:31
Goodwe GW10K-ET a baterie Risen SYL - režimy činnosti

Zdravím všechny.
Při provozu FVE, GW10K-ET+Risen SYL (9.9 kWp/ 11.1 Ah), přetoky povolene, asym. režim taky, jsem narazil na pár problémů, které bych potřeboval pomoci trochu objasnit:
- Jak se liší režim činnosti "General Mode" a "Eco Mode" ? Podle popisu v dokumentaci vůbec
- Pokud je nastavena DoD, řekněme na 80%, měla by baterie při dosažení SOC 20% přejít do STBY a dále se nevybíjet, pokud jsem to dobře pochopil.
V mém případě ale dojde, pokud je poté zapnut spotřebič s příkonem cca 600W, k poklesu na cca 7% což si myslím, že není OK, a spotřebič by měl být napájen ze sítě.
- Zkusil jsem automatizací po dosažení SOC 20% přepnout měnič do "Backup Mode" a přes noc došlo k výraznému odběru a současně dodávce do sítě.
Active Power na printscreenu je po fázích, odběr - / dodávka +, Grid Active Power je jak to měří eON. Odběr i dodávka kolem 2kW. V podstatě sosalo ze sítě 2,1 kW a vracelo do sítě 1,8 kW. Ten rozdíl je zhruba reálná spotřeba domu přes noc. Baterka zůstala na 20%
Když jsem to po ránu zjistil a přepnul zpět do "General Mode" vše se vrátilo k normálu, myslím tím spotřebu.
Existuje nějaké racionální vysvětlení?

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.