výběr kotle na dřevo - doporučení

Rubriky:

Reklama
JK janek Kulow @janek.kulow před více než rokem04.10.2022 13:08:18
výběr kotle na dřevo - doporučení

Dobrý den,

potřeboval bych doporučit značku kotle. Zatím funguji na archaickém řešení samotížka+viadrus u22d (bez akumulace tepla, pouze boiler). Zaprvé je to extrémně nekomfortní a zadruhé výkon není v sezóně dostatečný (spalováno především měkké dřevo (smrk), vyjimečně uhlí).

uvažuji o přechodu (euro normy mi stejně nedávají jinou možnost) na nějaký výkonnější kotel na tuhá paliva v kombinaci s akumulačníma nádržema.
Plánuji topit stále (často měkké) dřevo, chtěl bych něco spolehlivého, co nevyžaduje k chodu bezpodmínečně elektrickou energii, a umožní větší komfort topení(tzn, zvládne vytopit aku), ideálně něco co zvládne pořádné kusy dřeva (500mm+)

nějakou dobu už studuji co se najde...co říkáte např. na Atmos DC 25 S? je to kvalitní volba kotle? nějaká zajímavější alternativa? byl jsem pro něj rozhodnutý ale má z mého "výzkumu? pár ale..1) není dostupný a dlouho nebude, 2) vyžaduje velmi suché dřevo, 3) údajně zastaralý systém...váš názor?

díky moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.