Plynový kotel na propan?

Rubriky:

Reklama
JB Jiří Bigel @jiri.bigel před více než rokem05.10.2022 22:54:17
Plynový kotel na propan?

Dobrý den.
Mám rozjednanou koupi dřevostavby, tzv. finský domek. Předem jsem začal přemýšlet, jaký jsou dnes možnosti vyměnit stávající kotel na uhlí. V jiném domku se mi povedlo vyměnit starý kotel za automat na uhlí přes kotlíkovou dotaci, ale to teď už nejde. Uvažoval jsem o plynu (ZP), ale bůh ví jak to sním bude, takže jen ,,drahé“ Tč. No ale zahlédl jsem reklamu na vytápění propanem, jedna firma dokonce nabízí 20 tis. Kč příspěvek. KK na plyn se dá pořídit za 30-40 tis., ale nenašel jsem nikde kolik stojí kg propanu. Zkusil jsem tedy ,,https://forum.tzb-info.cz/151270-porovna… tam je uvedeno 25 Kč/kg. Při TZ 7 kW (ceny vstupů jsem neměnil) je v porovnání nákladů na vytápění propanem jen o něco navíc peněz oproti dřevu (ale +dřina) a i uhlí (sice míň dřiny, já to zmáknu, ale manželka ne). Myslíte, že je to správná úvaha? Možná by to v dnešní době pomohlo i těm, co mají kotel na zemní plyn, stačilo by přetryskovat (možná to u všech nejde) + nádrž . P.S. zřejmě bych ani nepotřeboval řešit komín, četl jsem že spaliny lze odvést trubkou přes zeď. Mimo jiné, 2O let jezdím autem na LPG a i teď je to stále za dobrou cenu oproti benzínu. Děkuji za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.