POZOR na účtování ve Spotovém režimu

Reklama
JS Jaroslav Suchánek @jaroslav.suchanek před více než rokem07.10.2022 11:55:14
POZOR na účtování ve Spotovém režimu

Poučení pro všechny odběratele ve spotovém režimu:
Pokud nemáte opravdu moderní elektroměr, který umí dálkově předávat stav distributorovi, nahlašujte pravidelně stavy elektroměru svému distributorovi a pořizujte si každý měsíc fotografie elektroměru.
Váš dodavatel totiž může při nedostatečném počtu naměřených hodnot provést jakousi aproximaci, a finální výpočet spotu podle algoritmů OTE vás může poškodit.

V našem případě vzal hodnotu na počátku sledovaného období (zahájení dodávky), jednu hodnotu uprostřed od distributora a jednu na konci období.
Tři hodnoty za období 6 měsíců jsou pro výpočet ve spotu opravdu nedostatečné.
V případě pochybností a pokud máte možnost stavy elektroměru doložit přesně, podejte reklamaci.

Můj dodavatel, Hanácká plynárenská, shledal mou reklamaci doloženou fotografiemi elektroměru za oprávněnou a finanční rozdíl, vzniklý "jakousi aproximací" již vrátil.
BTW, rozdíl činil při odběru 2465 kWh silovky za období leden-červen 2022 15 % a to není málo, to už není statistická chyba.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.