Kondenzace páry na parotěsné fólii ze strany konstrukce

Rubriky:

Reklama
Radek Štolpa @radek.stolpa751 před více než rokem11.10.2022 20:46:39
Kondenzace páry na parotěsné fólii ze strany konstrukce

Zdravím,

stavím si malou difůsně uzavřenou dřevostavbu. S důležitostí parotěsnosti dřevostavby jsem již seznámen a snažím se dbát na správné postupy. Nicméně na jižní straně domu, když je venku tepleji než uvnitř, dochází na parotěsné fólii ke kondenzaci z vnitřní strany, tedy na straně kde je izolace. Dřevostavba je typu crawl space, tedy mám nosnou konstrukci podlahy z KVH trámů. Celý průřez stěnou bude (z vnější strany): zděná fasáda, polystyren 100 mm, OSB, KVH 120 mm s výplní minerální vaty, parotěsná fólie, předstěna 40 mm, SDK. V tuto chvíli mám pouze OSB, nosné trámy KVH 120mm, par. fólie. Chci dávat SDK a také se chci vyvarovat budoucí chyby, kdyby ke kondenzaci docházelo. Parotěsnou fólii ještě nemám přilepenou k podlahové parotěsné fólii od podlahového topení (infra fólie). Myslíte, že když bude dodělané vnější zateplení polystyrenem s fasádou a když fólii budu mít již nalepenou ke spodní fólii, ke kondenzaci nebude docházet?

Děkuji mnohokrát za odpovědi, v předchozích diskuzích jsem toto téma nemohl najít

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.