Zdravím,
potřboval bych poradit s přívodem vzduchu ke kamnům aby to v nedělalo nějakou neplechu. Mám komínové tělěso s dvěma průduchy. Jeden je nově vyvložkován nerezem a druhý v původním stavu bych chtěl použít jako přívod externího vzduchu ke kemnům které vyžadují přívod v 125mm trubě a moje otázka zní odkud je nejlepší vzduch brát:
1. udělam v obýváku díru do nevyužítého průduchu a protáhnu komínem flexi trubu do sklepa a budu brát vzduch odtud
2. ----------------- //------------------------------------------------------- a další díru udělám pod střechou nechám samovolně nasávat odtamud bez propijení trubou a komín z venku zadělám
3. udělam v obýváku díru do nevyužítého průduchu a nechám to brát z něj
Bojím se nějaké kondenzace když budou kamna dostávat ledobý vzduch z venku tak aby mi to někde od zdi ke kemnům nekondenzovalo nebo tak. Má někdo zkušenosti kdo by mi poradil. Dodavatel kamen mi nedokázal pořádně poradit a žádný kominí také ne takže už nevím. Budu rád za každé zkušenosti. Díky
Automatická CPV je bezva. Já jsem nejprve topil bez klapky. V porovnání s automatickou klapkou se velice výrazně…
před 2 roky
Nakonec jsem se rozhodl udělat přívod ze sklepa a kdyby to někdy dělalo nějaký problém tak budu řešit dále (doufám že…
před 2 roky
Ve sklepě se obvykle hodí nějaké větrání
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení