Externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Mík @lukas.mik před více než rokem13.10.2022 14:56:57
Externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům

Zdravím,
potřboval bych poradit s přívodem vzduchu ke kamnům aby to v nedělalo nějakou neplechu. Mám komínové tělěso s dvěma průduchy. Jeden je nově vyvložkován nerezem a druhý v původním stavu bych chtěl použít jako přívod externího vzduchu ke kemnům které vyžadují přívod v 125mm trubě a moje otázka zní odkud je nejlepší vzduch brát:

1. udělam v obýváku díru do nevyužítého průduchu a protáhnu komínem flexi trubu do sklepa a budu brát vzduch odtud
2. ----------------- //------------------------------------------------------- a další díru udělám pod střechou nechám samovolně nasávat odtamud bez propijení trubou a komín z venku zadělám
3. udělam v obýváku díru do nevyužítého průduchu a nechám to brát z něj

Bojím se nějaké kondenzace když budou kamna dostávat ledobý vzduch z venku tak aby mi to někde od zdi ke kemnům nekondenzovalo nebo tak. Má někdo zkušenosti kdo by mi poradil. Dodavatel kamen mi nedokázal pořádně poradit a žádný kominí také ne takže už nevím. Budu rád za každé zkušenosti. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.