Benekov B26 - nesepíná oběhové čerpadlo

Rubriky:

Reklama
AS Adam Suk @adam.suk před více než rokem14.10.2022 10:49:19
Benekov B26 - nesepíná oběhové čerpadlo

Dobrý den,

včera mně byl namontován aut. kotel na uhlí Benekov B26. Vše se zdálo být v pořádku. Proběhlo první zátop, kdy jsme zjistili, že ačkoli je nastavena teplota, kdy má automaticky sepnout čerpadlo na 50st, tak se tak nestane. Avšak při zapnutí v ručním řízení čerpadlo funguje - tudíž nevypadá, že by mělo být vadné. Technik mi na místě řekl, že se s tím nikdy nesetkal a neví, čím by to mohlo být. Nyní to zjišťují přímo u Benekovu. Mně to však nedá a z vlastní zvědavosti bych se rád zeptal, jestli o tomto problému, někde z Vás neslyšel, popř. jak ho vyřešil. Čerpadlo automaticky seplo pouze v případě, kdy se dostala teplota kotle na 80st, kdy je aktivována pry jakási ochrana a čerpadlo má sepnout, aby se okruh ochladil. Každopádně nastavenou teplotu 50 stupnu systém ignoruje a čerpadlo nepustí, dokud se soustava nedostane na 80 stupnu, pak když teplota spadne dolů, tak se čerpadlo vypne... Tudíž kotel není možné normálně provozovat. Díky za vaše rady, poznatky.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.