Rekonstrukce podlahy v patře domu z 60.let

Rubriky:

Reklama
AS Aleš Sýkora @ales.sykora541 před více než rokem16.10.2022 19:06:46
Rekonstrukce podlahy v patře domu z 60.let

Dobrý den,

rád bych se poradil se zkušenými staviteli, jak postupovat při rekonstrukci podlahy ve starém domě. Děláme si vše svépomocí - jsme mladí a nemáme moc financí. Navíc při energetické krizi a inflaci...

Cílem je rovný podklad, připravený na poklad mokrého podlahového vytápění, zalitého betonem.

Aktuálně jsme strhli linoleum, papír a dostali se na prkna. Prkna jsem rozkryl - zatím prvních 5 :-) abych zjistil stávající skladbu. Jedná se o volně ložené trámy různých velikostí, nejvíce 14x14 (tomu se myslím říká kapsy) a mezi je to vysypané obrovským množstvím škváry do roviny. Trámy jsou bez jakýchkoliv škůdců a nejsou shnilé (Předpokládám, že se ale musí ošetřit, pokud se tam nechají).

Některé místnosti mají podlahy betonové (koupelna, spíž). Škváru chci vyvézt a nahradit něčím jiným. Ty kapsy tam mám nechat? Nebo je to pod tím pochozí a můžu je dát pryč? Zkoušel jsem dělat sondu a zdá se, že pod tím je ještě nějaká kapsa, která je prázdná (skončily tam 2 tužky :D).

Moje idea je vysypat to buď mezi těmi trámky něčím co zároveň udělá izolaci - třeba keramzit, perlitem, foukanou izolací, vatou, nebo třeba ekostyrenem. Pak bych to zakryl osb deskama, místo prken, na to asi nějaká folie, nebo mezi? Podlahovka a zalejt betonem.

Pod námi jsou po celém domě garáže, kde se netopí, a které skoro volně větrají. Takže potřebuji abych to tím zateplil. Zároveň nechci dávat toho betonu nějak moc, abychom se nepropadli, takže jen na zalití podlahovky.

Jak byste to řešili? :) díky za nápady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.