Bezpečné výstupní napětí optimizéru FVE za požáru

Rubriky:

Reklama
RM Ri Mik @rimik před více než rokem17.10.2022 22:39:30
Bezpečné výstupní napětí optimizéru FVE za požáru

Poradí někdo, nebo uvede odkaz jak funguje optimizér v režimu bezpečného výstupního napětí (cca 1V)? Předpokládám, že v tomto režimu dochází ke "zkratování" vstupu přes rezistor, je tato úvaha správná?
Potom v obvodu solárních panelů teče téměř zkratový proud, který je někde mezi deseti a patnácti ampéry a napětí mezi jednotlivými panely a optimizérem v tomto obvodu jsou minimální. (celkově v obvodu pak 0V).
Maximální napětí na svodu strigu je pak součet napětí všech optimizéru, což je cca počet optimizérů na stringu krát 1 volt.
V případě, že se během požáru rozpojí "zazkratovaný "okruh optimizér - panely pak maximální napětí mezi dvěma místy v okruhu je napětí na prázdno sériové kombinace připojené na optimizér.
Dokud vlivem požáru nedojde k poškození IT soustavy DC obvodu FVE, pak všechna napětí jsou navíc plovoucí a uzavření proudového okruhu tělem požárníka může dojít, pokud dvě různé stříkající hasiva zasáhnou dvě různé izolačně poškozené místa s rozdílným napětím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.