Jak vyúčtovat teplo - plynový kondenzační kotel, 2 bytové jednotky a nebytový suterén bez kalorimetrů

Rubriky:

Reklama
OS Ondrej Suchy @ondrej.suchy826 před více než rokem18.10.2022 13:57:01
Jak vyúčtovat teplo - plynový kondenzační kotel, 2 bytové jednotky a nebytový suterén bez kalorimetrů

Dobrý den,

2 vlastníci objektu mají 3 nájemníky - 2xbytová jednotka 50m2, 1 nebytový prostor v sutérénu (sklad) 90m2. Sklad se vytápí na 15st. a už tak je v 1PP pod úrovní terénu nemá takovou ztrátu, byty dle nájemníků 20-25 v 1NP. Vytápění plynovým kondenzančním kotlem, nelze osadit kalorimetry pro jednotlivé byty, protože od kotle v suterénu vede více stupaček k jednotlivým radiatorům - bylo by to na větší rekonstrukci prostě. V současnosti po dohodě se všemi se vyúčtovalo vždy poměrem m2 za daný prostor k celkové spotřebě, ale nyní se pronajal sklad a nájemník požaduje férové vyúčtování podle měřidel. Je povinnost vlastníka vyúčtovat teplo podle měřidel na radiatorech, nebo můžeme rozůčtovat nějak pouze podle m2? Jak byste takový prostor správně měřili a vyúčtovali, pokud nelze měřit každou jednotku zvlášť?

Díky moc,

Ondřej

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.