Zdravím,
chci se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti.
Mám starý kotel a u něj je funkční akumulace, sice relativně malá ale stačí, je to do nízkoteplotních radiátorů a podlahovky, takže stačí voda 45°C. Takže je tepla dost na celý den i v jedné nádrži.
Potřebuji jenom vyměnit kotel.
Otázka je, jde to takto udělat? A druhá otázka, vyplatí se to vůbec, jestli všechno papírování, projekty, zapojení a revize nevyjde ve výsledku na cenu té dotace.
Osobně jsem proti dotácím, ale jak se říká: hloupější, kdo nebere.
Srovnávám situaci, kdy máme kotel za svoje, tedy není potřeba projekt, ani nikoho volat, jenom se odšroubuje původní a dá nový - cena jenom za instalační materál cca 1000Kč, tím to končí
A situaci na dotaci , kdy pravděpodobně všechno musí dělat certifikovaná firma za značnou sumu a projetk bude asi tako né zrovna levný
A to, že tam akumulace aktuálně je pak potvrdí ta instalační firma/člověk? Aby mi neřekl, že to na starou AN zapojovat…
před rokem
ano, administraci lze udělat sám...bohužel oproti KD je to poměrně složitější, administrace probíhá sice komplet…
před rokem
Nevím jaký je rozdíl v administraci Zelená úsporám a kotlíková dotace kterou jsem měl a nikomu jsem nemusel nic platit.
před rokem
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení