Ocelový nosník nad garáž 6,1 m

Rubriky:

Reklama
LN Lukas N @lukas.n před více než rokem24.10.2022 10:45:45
Ocelový nosník nad garáž 6,1 m

Pomůžete mi prosím s výběrem ocelového profilu nad garáž?

Stavím trojgaráž v lehkém svahu. Cca 9,4x6 m vnitřní rozměry. Jedna delší strana bude otevřená (bez vrat), zbylé tři stěny zahrnu hlínou a tu bych chtěl v malé vrstvě (třeba 10 cm) dát i na střechu. Celá garáž se tak v krajině schová. Řeším, jaké zvolit nosníky. Jeden nad vjezdem, druhý v polovině garáže. Délka nosníku tedy cca 10 metrů, ale přibližně v jedné třetině (asi 2,8 metru) postavím pro oba nosníky podpěrné sloupy. Takže ta hlavní vzdálenost k překlenutí je 6,1 metrů. Strop bude z dřevěných trámů, prken a obalen fólií. Nemám představu, kolik může vážit zemina, která v dešti nasaje vodu, případně na ni v zimě napadne sníh. Zvažoval jsem klasické íčko 200. Kvůli výšce okolního terénu hledám co „nejnižší“ řešení, ale taky samozejmě záleží na ceně ...

Poradíte prosím, jaký typ profilu a v jaké síle by byl nejvhodnější? Díky

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.