Dobrý den, zdá se,že v mém okolí není žádný odborník,který by mně poradil s tímto problémem na kotli Dakon Dua Plius 28 BT,který mně v rodinném domku slouží už cca 15 let!!
Jde o takovou záležitost: mám kotel Dakon Dua plus 28 BT a podlahové topení Giacomini. Kotel jede od roku 2006, sice jsem s ním na začátku měla problémy,než se zjistilo,že odešel manostat,ale v posledních letech jede jako hodinky,servis a roční prohlídku prováděla firma HAKO,Tišnov. V letošním roce od začátku topné sezóny s kotlem asi není něco v pořádku,když sepne termostat /přenosný BT 22/, kotel topí cca 20 minut,poté vypne a zapíná zhruba po půl minutě a zase vypíná. To asi nebude v pořádku. Volala a psala jsem do firmy Hako,popisovala závadu a prosila,aby mně technik zavolal,nebo aby alespoň vzal telefon,abych se poradila,jestli je to normální? Domnívám se,že je asi potřeba něco udělat s hořákem nebo starterem. Dělalo to už i po roční prohlídce,která byla někdy v březnu 2022,ale intervaly vypnutí a zapnutí nebyly tak krátké. S technikem jsem tenkrát mluvila,říkal,že je to normální,že natopí a vypne....ale interval půl minuty mně nepřipadá v pořádku. /Dnes jsem se jednomu technikovi dovolala a ten mně říkal,že by to mohl být tzv: rohový ventil voskový!!/ Na návodu a popisu součástí jsem tenhle díl nenašla. prosím poraďte co se s tím dá udělat,nebo,kdo by byl schopný opravit?? Nebo je nutné celý kotel vyhodit a pořídit nový??? Děkuji Libuše
25 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení