Kotel Dakon Dua Plus 28 BT

Rubriky:

Reklama
LT Libuše Tóthová @libuse.tothova před více než rokem24.10.2022 21:56:32
Kotel Dakon Dua Plus 28 BT

Dobrý den, zdá se,že v mém okolí není žádný odborník,který by mně poradil s tímto problémem na kotli Dakon Dua Plius 28 BT,který mně v rodinném domku slouží už cca 15 let!!

Jde o takovou záležitost: mám kotel Dakon Dua plus 28 BT a podlahové topení Giacomini. Kotel jede od roku 2006, sice jsem s ním na začátku měla problémy,než se zjistilo,že odešel manostat,ale v posledních letech jede jako hodinky,servis a roční prohlídku prováděla firma HAKO,Tišnov. V letošním roce od začátku topné sezóny s kotlem asi není něco v pořádku,když sepne termostat /přenosný BT 22/, kotel topí cca 20 minut,poté vypne a zapíná zhruba po půl minutě a zase vypíná. To asi nebude v pořádku. Volala a psala jsem do firmy Hako,popisovala závadu a prosila,aby mně technik zavolal,nebo aby alespoň vzal telefon,abych se poradila,jestli je to normální? Domnívám se,že je asi potřeba něco udělat s hořákem nebo starterem. Dělalo to už i po roční prohlídce,která byla někdy v březnu 2022,ale intervaly vypnutí a zapnutí nebyly tak krátké. S technikem jsem tenkrát mluvila,říkal,že je to normální,že natopí a vypne....ale interval půl minuty mně nepřipadá v pořádku. /Dnes jsem se jednomu technikovi dovolala a ten mně říkal,že by to mohl být tzv: rohový ventil voskový!!/ Na návodu a popisu součástí jsem tenhle díl nenašla. prosím poraďte co se s tím dá udělat,nebo,kdo by byl schopný opravit?? Nebo je nutné celý kotel vyhodit a pořídit nový??? Děkuji Libuše

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.