Levně a neodborně provedená výměna podlahy o patro výše

Rubriky:

Reklama
PM Petr Maleček @petr.malecek před více než rokem25.10.2022 12:51:36
Levně a neodborně provedená výměna podlahy o patro výše

Dobrý den,

chci se jen zeptat zkušenějších - bydlím v panelovém domě, nad sebou mám hlučné sousedy, kteří si zrekonstruovali podlahy, ale řekl bych, že neodborně. V chodbě a kuchyni mají dlažbu, která velmi ochotně přenáší všechny rány, pády věcí, vrzání. Ve zbytku bytu mají plovoucí podlahy, přesněji 2mm mirelonu a na tom krytinu plovoucí podlahy (tuším tloušťky 6mm). Ani nedodrželi pravidlo nějakých mezer mezi podlahou a stěnou (mají to nacpané od stěny ke stěně, podlaha nemá vesměs žádný prostor na roztahování).

Problém je aktuálně v tom, že po jejich rekonstrukci došlo akusticky k naprostému "propojení" bytů, kdy my slyšíme každé jejich slovo (a oni naše), rány, chůzi, ... i když spadne špendlík či naušnice. Dokud měli lina a koberce, tak jsme v podstatě nevěděli, že nad námi někdo bydlí (žiju zde přes 30 let).

Domluva s nimi není žádná, naopak se mi vysmívají a hluk dělají stále (řekl bych, že často i záměrně). Ku jejich smůle, mám na stropě asi 8 let starý ventilátor, který začal maličko bručet (u nás neslyšitelně, u nich prý vibrace k nevydržení). Takže jsme se domluvili, že my nebudeme pouštět ventilátor a oni nebudou dupat. Asi se snaží, ale prostě slyšíme úplně všechno a rozhodně ne potichu, že by se to dalo ignorovat.

Řeším tedy - má smysl udělat akustické podhledy? Je šance, že to nějak sníží přenos hluku od stropu? Je mi jasné, že se to přenáší i stěnami, takže úplná izolace tímto způsobem nebude, ale kdyby to bylo alespoň o polovinu hluku, tak bych o tom uvažoval. Stěny izolovat nechci, protože jejich chybou nebudu investovat 100+ tisíc za odhlučnění, to už bych raději třeba řešil s hygienou nějaké měření a pak to předal třeba na soud (pokud by měření dopadla v jejich neprospěch).

Děkuji za případné rady a názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.