Tepelné čerpadlo LG Therma V Split 16 kW

Rubriky:

Reklama
JM Jarda Malík @jarda.malik před více než rokem25.10.2022 14:11:41
Tepelné čerpadlo LG Therma V Split 16 kW

Jak topit TČ a jakou regulaci zvolit.
Zdravím. Jsem čerstvým vlastníkem tohoto TČ a tápu jak topit. Vytápím RD, kde jsem topil plynem (Dakon 30).
Jde o vytápění suterénu - 2 místnosti , přízemí - 3 místnosti + koupelna + WC + chodba a patro -stejně jako přízemí. Měl jsem regulaci termostatem v jedné místnosti, podle které se vytápěl zbytek regulovaný termohlavicemi. Tepelný spád byl 55/45/20 a bez problémů jsem udržoval teplotu 21 - 22°C.
Nyní mi nastavili chod TČ zřejmě na ekviterm, protože jediné čidlo je na venkovní jednotce. Teplotu na TČ si mohu nastavit od 15-57°C. Dostal jsem sice návod na obsluhu, ale je to pro mne jednodušší vyjít z něčích zkušeností. Jednotka ještě vytápí 250 l boiler TUV kde třícestný ventil. Při nastavení teploty 40°C se jednotka dostávala do stavu kdy začala vydávat nezdravý hluk jako když se něco pere mezi sebou. Přijel technik, upustil tlak u venk. jednotky s tím, že byla natlakována na delší vedení a na moji žádost o připojení prostorového termostatu a změny regulace mi nedokázal pomoct. Prostudoval jsem videa na YT a našel jsem že připojit termostat jde ale musí se jít do hlavní řídící desky, což zatím nechci kvůli záruce. Tak nezbude než jet na tu ekvitermní regulaci. Zatím jsem nenechal TČ běžet víc než několik hodin na 40°C protože je docela venku teplo. Asi jsem smotal víc věcí dohromady a tak se omlouvám. Budu velmi rád, pokud se najde někdo s rozumnou radou. Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

93 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.