Dementni system regulace kotle Protherm 24KTZKoupil jsem byt s timto uz ponekud starsim kotlikem. Je to jeste varianta s relatkovo/termostatovou regulaci (manual prikladam).
Jde mi o podivny system regulace jez je popsan v tom manualu. Nastinim jak jsem to pochopil:
Regulaci uzitkove vody do toho plantat nebudu, o tu mi nejde.
Kotel ma 2 stupne vykonu, plny a snizeny a 2 moznosti regulace, manualni a s pripojenym prostorovym termostatem.
Manualni: kotel topi jen polovicnim vykonem a jakmile topna voda dosahne teploty nastavene na kotli, vypne se.
S pripojenym termostatem: Kotel topi na plny vykon a kdyz se rozepne kontakt na prostorovem termotatu prejde na polovicni vykon.
Takze v prvnim pripade topi porad jen na polovinu sveho nominalniho vykonu a v druhem mi neni jasne kde se teplota topne vody (horeni plynu) zastavi, kdyz i po vypnuti prostoroveho termostatu topi porad polovicnim vykonem.
Pochopil jsem neco blbe, nebo je ta regulace opravdu tak dementne udelana? Driv mne to nejak zvlast netrapilo, ale vzhledem k cenam plynu bych tu regulaci chtel trochu srovnat do late.
Budu vdecny za kazdou radu.