Dementni system regulace kotle Protherm 24KTZ

Rubriky:

JP Jan Peterka @peterka157 před 2 roky27.10.2022 22:08:59
Dementni system regulace kotle Protherm 24KTZ

Koupil jsem byt s timto uz ponekud starsim kotlikem. Je to jeste varianta s relatkovo/termostatovou regulaci (manual prikladam).
Jde mi o podivny system regulace jez je popsan v tom manualu. Nastinim jak jsem to pochopil:
Regulaci uzitkove vody do toho plantat nebudu, o tu mi nejde.

Kotel ma 2 stupne vykonu, plny a snizeny a 2 moznosti regulace, manualni a s pripojenym prostorovym termostatem.
Manualni: kotel topi jen polovicnim vykonem a jakmile topna voda dosahne teploty nastavene na kotli, vypne se.
S pripojenym termostatem: Kotel topi na plny vykon a kdyz se rozepne kontakt na prostorovem termotatu prejde na polovicni vykon.

Takze v prvnim pripade topi porad jen na polovinu sveho nominalniho vykonu a v druhem mi neni jasne kde se teplota topne vody (horeni plynu) zastavi, kdyz i po vypnuti prostoroveho termostatu topi porad polovicnim vykonem.

Pochopil jsem neco blbe, nebo je ta regulace opravdu tak dementne udelana? Driv mne to nejak zvlast netrapilo, ale vzhledem k cenam plynu bych tu regulaci chtel trochu srovnat do late.
Budu vdecny za kazdou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.