Jak snížit kondenz a vlhkost uvnitř baráku

Rubriky:

Reklama
RB Roman Balkis @roman.balkis před více než rokem07.11.2022 14:28:17
Jak snížit kondenz a vlhkost uvnitř baráku

Zdravím,
každou zimu se mi začne srážet vlhkost v rohových částech vnitřních zdí v nezatepleném 2 p.RD (stěny cihla 50cm, mansardová střecha). Když bych měl dům přirovnat ke kvádru, tak ve všech 4 rohových spojeních zdí to mám v horním patře vlhké od podlahy až k stropu (listopad - duben).

Zatím se snažím větrat, občas vyfoukám horkovzdušným fukarem, ale stále se to dělá znova. Nemáte někdo nějaké další tipy jak snížit kondenzy a vlhkost v domě?

Je mi jasné, že by pomohlo víc topit a zateplit, ale víme jak je to letos s energiema a cenama :(. Nebo pomůže v tomto případě vůbec zateplení, když na 2 bočních stranách je mansardová střecha, takže by se zateplily jen přední a zadní stěna domu u horního patra. Nebude tam vznikat pak ještě větší tepelný most? Protože pod tou střechou tuším nebude žádná izolace. Napadá mě leda tam dát foukanou.

Asi žádný zázračný řešení nebude, ale zkouším, třeba někdo příjde s něčím co mě nenapadlo.
Díky

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.