Správné ukotvení SDK profilů do stropu

Rubriky:

Reklama
RL Rostislav Linda @rostislav.linda před více než rokem08.11.2022 19:56:43
Správné ukotvení SDK profilů do stropu

Ahoj všem,

rád bych se zeptal na způsob správného ukotvení UW profilu do dřevěného stropu. Níže jsem vytvořil zjednodušené schéma problému. V patře RD mám místnost, dvě stěny jsou cihlové (ozn. bíle na obrázku, druhá je naproti) a dvě stěny jsou teď pouze trámy (dříve zde byl prkenný záklop + rákos a omítka a jako izolace mezi trámy rákos + piliny). Chtěl bych na stěnu dát SDK, ale nevím, jak správně ukotvit UW profily.

Strop (podhled) bude palubkový, takže sem budu dávat hranoly pro ukotvení palubek, nicméně můžu do těchto hranolů ukotvit i UW profil (viz obrázek)? Jaké řešení je v tomto případě nejlepší? Jako druhé řešení mě napadlo vytvoření dřevěného rastru na trámy, ale raději bych řešení s ALU profily.

Rozměry prosím neberte v potaz, je to jen schéma. Hranoly pro palubky od sebe budou 40 cm, rozměr 6 x 4 cm. UW profil by byl dole ukotven stejně, jen do podlahových hranolů 6 x 8 cm. Mezi to by normálně přišly CW profily.

Moc díky!
R. Linda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.