Cirkulační čerpadlo v tepelném čerpadle

Rubriky:

Reklama
Jan Šváb @honza987 před více než rokem09.11.2022 08:20:07
Cirkulační čerpadlo v tepelném čerpadle

Chtěl bych se poradit ohledně cirkulačního čerpadla teplé vody v rodinném domku. Vyměňovali jsme plynový kotel za tepelné čerpadlo a dřív s plynem jsme měli cirkulační čerpadlo připojené na bojler a samostatnou trubkou někde do stěny. Kotel spínal cirkulační čerpadlo podle nastaveného programu (přes noc neběželo). Teď nám kotel vyměnili za TČ, které ale nemá na cirkulační čerpadlo vůbec žádné připojení a to je tudíž trvale vypnuté. Technik nám řekl, že TČ má cirkulační čerpadlo uvnitř a externí cirkulační čerpadlo tedy není potřeba.
Teplá voda ale necirkuluje, musíme čekat než odteče studená. Chtěl bych poradit, jestli mám hledat v nastavení TČ jak má spínat cirkulační čerpadlo, nebo to tak nefunguje a potřebujeme nějak zapojit to externí cirkulační čerpadlo. Čili otázka je - může fungovat rozvod teplé vody, kde cirkulační čerpadlo je přímo v TČ? Podle mne je to blbost, protože voda z bojleru tepelným čerpadlem vůbec neprotéká, voda z TČ jde jen do výměníku tepla v bojleru (topné spirály) a tam si může cirkulovat jak chce, ale teplou vodu z kohoutku to vůbec neovlivní.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.