Mám dotaz, má někdo zkušenost s bojlerem který je kombinovaný s tepelným čerpadlem? Mám pasivní dům, rekuperaci a klasický bojler 200l, rád bych jej nahradil výše zmíněným bojlerem. Do rekuperace mi není doporučeno vyvést výdechy z bojleru ven, teď otázka zda dělat díru do baráku další nebo nechat cirkulovat po technické místnosti a o kolik to ochladí místnost. Přes léto si myslím že to bude ok, ale přes zimu mě ta představa moc nerajcuje.
Já si vybral co bylo k mání a pořídil si hp Aqua z Dražíč. Pak napíšu nějakou recenzi
Na to existují velmi jednoduché výpočty kolik tepla se musí ukradnout z místnosti aby se ohřála voda v zásobníku při…
S tou zhoršenou účinností už počítá i výrobce a proto je tam to el. těleso. Ono to provozovat nasáváním z domu může…
Souhlasím, že těch nepřesností tam může být více. Například, že za dobu co je TČ dohříván zásobník (neznám čas), tak…
před 28 dny
Ano.bto je správná úvaha. Jak už jsem psal níže já díky celkové rekonstrukci jsem dosáhl i na bonus 10 tisíc a dotace…
před 28 dny
Dobrý den, podle mne nepřesnost vzniká v prvé řadě v teplotě vody na bojleru. Teploměr neudává průměrnou teplotu…
před 28 dny
47 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení