Dodatečné zateplení věnce

Rubriky:

Reklama
VJ Vojtěch Jelínek @vojtech.jelinek před více než rokem11.11.2022 09:51:23
Dodatečné zateplení věnce

Dobrý den. Po zatelení stropu půdy (viz obrázek zlutá vrstva) cca 12 cm polystyrénu klesla teplota vzduchu půdy natolik, že vyčnívající věnec příliš prochládá a v rozích stropu místností klesá teplota pod rosný bod a i přes větrání tam kondezuje vlhkost. Věnec je členitý a obtížně přístupný. Uvažuji o vyplnění podstřešního prosotu drceným polystyrénem - ten by mohl věnec částečně zateplit a očekávám zvýšení povrchové teploty v rozích místnosti. Venkovní zateplení prozatím neplánuji. Má takové zateplení význam? Nebo máte jakýkoli jiný nápad? Zateplení z vnitřní strany považuji za obtížné (očekávám, že rosný bod zůstane stejně v kritických rozích).
RD dvougenerační z 80. let. Jedná se o traverzy a hurdisky, na nich nějaká švára a betonová (pochozí) vrstva. Doplněna folie, polystyrén 12 cm a OSB 12 (15) cm. Věnec asi železobeton. Podhled je omítaný a asi zděný - takže pro betonový věnec spolu s pozednicí perfektní vodiče "zimy" do věnce :-o
Předem všem děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.