Co s nadbytečnou elektřinou vyrobenou FVE?

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před více než rokem12.11.2022 14:33:32
Co s nadbytečnou elektřinou vyrobenou FVE?

Nové možnosti přinese novela energetického zákona:

https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=K…

Dva citáty z iHNED:

„Tato novela umožní rozvoj takzvané komunitní energetiky, která pomůže domácnostem, obcím i firmám usnadnit výrobu vlastní energie především z obnovitelných zdrojů. Díky novele bude možné veškerou vyrobenou energii sdílet mezi odběrnými místy, která budou členy energetického společenství.“

"Zákon také definuje aktivního zákazníka. Tím je především majitel několika různých nemovitostí, který na některé z nich nainstaluje například fotovoltaickou elektrárnu, kterou využívá k výrobě elektřiny. A tuto elektřinu následně využívá nejen na této nemovitosti, ale nevyužité přebytky má možnost odebrat ze sítě a využít i v jiné nemovitosti, typicky například v bytě na jiném místě v Česku. Elektřinu může také sdílet s jinými lidmi, firmami či institucemi."

Uvádím to zde jako odpověď všem panikářům, kteří čekají, že ČEZ bude přetoky trestat (!), a už teď se na to připravují. No, líbit se mu vše nemusí a dílčí (proti)opatření lze předpokládat. Příkladem budiž zářijové zvednutí paušálu u tarifu Elektřina pro soláry na 400 Kč. Ale že by přijal opatření, která to celé znegují? Absurdní představa.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.