Fve ohřev vody + plynový kotel

Rubriky:

Reklama
RP Radek Pípa @radek.pipa před více než rokem13.11.2022 12:34:56
Fve ohřev vody + plynový kotel

Potřebuji poradit.
Mám stávající sestavu kondenzačního kotle a bojleru(nelze vložit elektrická patrona) dle fotek v příloze. Zajímá mě je jenom ohřev vody z FVE. Musím napsat, že tomu moc nerozumím, proto se obracím na široké spektrum lidí. Měl jsem pár nabídek na celkovou FVE jak s bateriemi či bez nich s přebytky do bojleru, ale cena je příliš vysoká. Nejzajímavější mi přišla nabídka systému kerberos na celkový výkon 2,25 kWp, ale musím vyměnit stávající bojler za https://www.dzd.cz/ohrivace-a-zasobniky-… . Což by nebyl problém, ale nebyla by lepší menší akumulační nádrž ke stávajícímu bojleru? Jsem lajk a pokud dám nový elektrický bojler a FVE nebude díky sluníčku fungovat, bude mi brát elektrickou energii ze sítě, která při dnešních cenách je vyšší než plyn. Mohl by mi někdo poradit jaká by byla ideální možnost ohřevu vody z FVE na mojí stávající sestavu?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.