Spotřeba s tepelným čerpadlem

Rubriky:

Reklama
MD Michal Duran @michal.duran před více než rokem13.11.2022 17:40:05
Spotřeba s tepelným čerpadlem

Dobrý den,

Jako praktický každý se snažím snížit odběr elektřiny. Mám tepelné čerpadlo, které vytápí dům a ohřívá vodu (ohřevu vody zároveň napomáhaji solární panely). Od minulé sezony jsem doma přestal topit. Vytápění jen obývací pokoj dřevem.

V domě občas jede sušička, samozřejmě pračka a myčka, ale neřekl bych, že nijak často. Pracuji z domova, tak dobijim notebook. Dávám si hodně pozor na to aby se nejde moc nesvítilo.

Zhruba rok a půl každý měsíc kontroluji elektroměr a v průměru jsem se dostal na 670 kWh měsíčně, což jak mi bylo dnes řečeno, je stále dost. Když vůbec netopim.

Tepelné čerpadlo občas špína, dohriva vodu.

Moje otázka je. Vyplatí se mít puštěné tepelné čerpadlo, když doma netopim? Nedojde ke snížení odběru elektřiny ve chvíli, kdy tepelné čerpadlo kompletně vypnu? Je možné, že když dohriva vodu, tak pořád tolik žere?

Děkuji

Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.