Napojení staré IPY

Rubriky:

Reklama
MT Martin Tichý @martin.tichy před více než rokem14.11.2022 12:55:14
Napojení staré IPY

Dobrý den,

řeším rekonstrukci starého domu, kde původní IPA pod zdivem je v pořádku, ale "čouhá" ze zdi někde 5 cm a někde jen cca 2 cm. Takže bych ji potřeboval "prodloužit" až na betonovou podlahu a poté bych na betonové ploše pokračoval s Penetral ALP a navařoval asfaltové pásy. Ale nevím, zda by to fungovalo správně a dobře se to spojilo.

Kolem IPY je relativně tvrdá malta, takže základ by měl dobrý. Zkusil jsem to natřít 2 vrstvami tekuté základové izolace od Hasoftu (předtím jsem naimpregregnoval tou samou jen ředěnou). Ale je to takové plastové, nedokážu si představit, že kolem půjdu s hořákem a budu na to vařit IPU a potom při dalších pracích se to dle mého může poškodit.

Mám tedy myšlenku, prosím o zhodnocení, zda to není blbost. Kdybych natřel prostor kolem původní IPY (samozřejmě včetně té IPY) základovou izolací (zmiňovanou výše) a na tu izolaci udělal cca 10cm široký pás (sokl) z Vodotěsu (o tloušťce cca 1 cm), tím si myslím, že bych vytvořil izolovanou vrstvu spojenou s původní IPOU a poté vařil asfaltové pásy rovnou z tohoto soklu na betonovou plochu.

Nebo existuje nějaký jiný způsob jak to zaizolovat?

Děkuji za radu a přeji krásný den.
Martin


Zde jsou odkazy na zmiňované výše:

Základová izolace:
https://www.mall.cz/hydroizolace-koupeln…

Penetrace na beton:
https://www.dek.cz/produkty/detail/22101…

Vodotěs:
https://www.pro-doma.cz/eshop-beton-vodo…

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.