Chyba F75 u plynového nekond kotle Protherm 25 KTVHezký den, již před rokem a nyní opět po roce se objevuje na plyn kotli Protherm chybová hláška F75. Stalo se dnes, když ČEZ vypl proud. Kotel se pak zapnul, ale po půl hodině "klekl" a už nejde nahodit. Před rokem se tato hláška objevovala také, ale kotel šel nahodit a nějakou dobu jel - ohříval vodu, topil v topení. Problém byl nejprve "vyřešen" tím, že jsem nechala běžet topení 24 hodin denně na 20°C, a max doporučený rozdíl teplot např den/noc aby nebyl vyšší než 2°C. Chyba se opakovala, pak byla ještě utažena jakási "zlatá matice" vepředu na čerpadle - to pomohlo a kotel už hlášku celý rok neukázal. Omlouvám se za laický popis, jsem žena a bohužel tyto záležitosti si musím řešit sama, nebo s pomocí odborného servisu. Nevíte, jaký problém by to skutečně mohl být, když se zase opakuje? Kdysi mi bylo vyměněno ještě čidlo tlaku, to bylo zanesené patrně kamenem z tvrdé vody. (F75 dle manuálu - čidlo tlaku OV má trvalou poruchu. Po startu čerpadla nebyl detekován skok tlaku). Dle manuálu předpokládám tedy na zanesené čidlo tlaku...plyn je slyšet, ale nezažehne plamen. Moc děkuji za sdílení zkušeností, nebo za radu. Děkuji P.T.