Bezdrátový schodišťový vypínač?

Rubriky:

Reklama
MH Martin Hejral @martin.hejral před více než rokem15.11.2022 11:07:23
Bezdrátový schodišťový vypínač?

Prosím o radu/tip /sám jsem hledal, ale zatím marně):
Na chodbě z přízemí do 1. patra máme světlo, ke kterému je "natvrdo" přivedený proud (neptejte se radši proč...).
Myšlenka původního uživatele byla, že to světlo bude ovládané pohybovým čidlem, tedy jakmile někdo půjde z přízemí nahoru, nebo opačně, světlo se sepne.
Myšlenka pěkná, v reálu to ale nefunguje (myslím, že vinou příliš velkých vzdáleností světla od začátků chodby, chytáním rušivých pohybových signálů od větví za oknem blízko lampy atd).
Můj plán: Ovládat rozsvěcení i zahášení lampy obyčejným schodišťovým spínačem: Jeden dole, druhý nahoře... ať zmáčknu jakýkoli, světlo se rozsvítí/zhasne...
Jenže fakt nechci sekat do nově omítnutých zdí nové vedení k lampě a spínačům!
Na trhu jsou bezdrátové spínače (tlačítko/vysílač a modul přijímače), jenže zatím jsem našel vždy jen sestavu Tlačítko/přijímač - a já bych potřeboval 2 tlačítka, se kterými by reagoval jeden přijímač v lampě.
Existuje taková sestava?
Připomínám, že nikde jsem nenarazil na možnost koupit 2 tlačítka/vysílačka a 1 přijímač - vždy se to prodává jako spárovaná sestava 1 tlačítko-1 přijímač.
Po mnoha bezvýsledných debatách v prodejnách OBI atp. se obracím na vás/zkušené praktiky: Hodíte mi sem link na bezdrátový SCHODIŠŤOVÝ (tedy dvoutlačítkový) systém?
Děkuji !!!
MH

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.