Energie od prosince 2022: ČEZ bez závazku, nebo spot?

Rubriky:

Reklama
VT Vojtěch Tuček @vojtech.tucek před více než rokem15.11.2022 12:16:28
Energie od prosince 2022: ČEZ bez závazku, nebo spot?

Dobrý den, stěhujeme se z 2+1 (69 m2), kde jsme byli 5 let u ČEZu, do 4+kk (112 m2) a majitel nového bytu trvá na nástupu od 1. 12. 2022. Končící nájemník na novém bytě byl taky u ČEZu. Na plyn se tam topí a ohřívá voda, na elektřinu vaří a svítí. Dle aktuální spotřeby v menším bytě jsem si spočítal odhad, že za rok spotřebujeme v novém bytě cca 14 000 KWh na plynu a 2 600 KWh na elektřině.

Volal jsem na ČEZ, kde mi řekli, že pokud uzavřu v prosinci smlouvu bez závazku, budeme platit i s distribucí a vším za plyn 5,38 Kč/kWh a za elektřinu 14,17 Kč/kWh. Blbé je, že v prosinci ještě neplatí cenový strop, a tudíž bychom jen za ten jeden měsíc platili cca 13 000 Kč, s fixací by to pak mělo být max. 6 000 Kč měsíčně po celý rok 2023.

Zvažuji tedy nějaký spotový tarif u menšího dodavatele. Myslíte, že je to lepší varianta? Jít do té nejistoty a doufat, že na tom příští rok něco ušetříme. Jak se tam pravděpodobně budou pohybovat ceny v prosinci? Které z těch dodavatelů považujete za nejlepší a stihne se k nim přejít v rozumné době, abychom mohli už v prosinci normálně fungovat? Na infolince ČEZu mi říkali, že přechod pod ně je otázkou 2 pracovních dnů, ale pokud půjdu k jinému poskytovateli, je tam lhůta až 30 dní, ale nevím, jestli se mi to jen nesnažili vymluvit.

Předem díky za jakoukoliv radu. Na spotovém tarifu jsem v životě nebyl a za normální situace bych do něj asi nikdy nešel, ale teď si říkám, že to za to možná stojí…

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.