Chystám se do svého nízkoenergetického domu pořídit malá kamínka, jednak kvůli cenám elektřiny a druhak mám spoustu tvrdého dřeva, tak bych ho chtěl nějak využít. Dům je 15 let starý, komín mám, ale přívod vzduchu jsem tehdy neudělal, tak nevím, jak velký je to problém? V domě je řízené větrání Atrea, které by se asi mělo vypínat, když budeme topit v kamnech? Ztráta domu je 3,5 kW, kamna by byla bez výměníku a s co nejmenším výkonem. Předběžně mám vybrané Jotul F602 Eco, které nezaberou moc místa. Máma má taky v NED domě kamínka, přívod vzduchu nemá, ale nemá ani řízené větrání.
Tak jsem kamna nainstaloval a fungují i bez externího přívodu vzduchu, rekuperaci jsem zpočátku vypínal, ale zkusil…
před více než rokem
Servisní nastavení, heslo pořadí aktuálního dne a dva další, tj pro pátek 567
před 2 roky
Máme Atrea Duplex. Měření tlaků nemá(škoda, dalo by se tím identifikovat třeba otevřené okno, dveře), ale lze nastavit…
před 2 roky
19 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení