Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý deň. Idem inštalovať TČ Zubadan 8kw + vnut. jednotka z 200L zásobníkom. Trápi ma však vedomie že pôvodný rozvod UK je mixom všetkého možného čo do použitých materiálov.
Pôvodne sa kúrilo drevom. Dom som takto kúpil.
V sústave je 6/4" a 1" rozvod z asi pozink rúr(6/4) a obyčajnej čiernej ocele (1")toto spojene pozink kolenami a T-kusmi , sem tam je aj mosadz, jeden radiátor ma napojenie (0,3m) plast-hliník, jeden dokonca PPR.
Viem že takéto kombinácie nie sú vôbec vhodné. Časom plánujem prerobiť aj rozvod UK ale to až možno o 3 roky. Moja otázka znie či je toto až takým problémom čo do el.chem korozie . To že mi začne tiecť rúra by som katastrofálne nevidel ale ide mi o Cu výmenník v TČ aby tam nenastal problem alebo povlak . I keď čo viem tak prv by mal degradovať hliník, potom pozink atd. ? Mám sa obávať o samotné TČ keďže výmenník je Cu ? Alebo ako skoro očakávať problém ? Pôvodný rozvod ma vo vnútri rúr jemný čierny povlak.
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení