TČ - kombinácia Cu,Zn,Fe,Al v rozvode kúrenia - rada

Reklama
MF Marek Fulla @marek.fulla před více než rokem18.11.2022 20:12:24
TČ - kombinácia Cu,Zn,Fe,Al v rozvode kúrenia - rada

Dobrý deň. Idem inštalovať TČ Zubadan 8kw + vnut. jednotka z 200L zásobníkom. Trápi ma však vedomie že pôvodný rozvod UK je mixom všetkého možného čo do použitých materiálov.

Pôvodne sa kúrilo drevom. Dom som takto kúpil.

V sústave je 6/4" a 1" rozvod z asi pozink rúr(6/4) a obyčajnej čiernej ocele (1")toto spojene pozink kolenami a T-kusmi , sem tam je aj mosadz, jeden radiátor ma napojenie (0,3m) plast-hliník, jeden dokonca PPR.

Viem že takéto kombinácie nie sú vôbec vhodné. Časom plánujem prerobiť aj rozvod UK ale to až možno o 3 roky. Moja otázka znie či je toto až takým problémom čo do el.chem korozie . To že mi začne tiecť rúra by som katastrofálne nevidel ale ide mi o Cu výmenník v TČ aby tam nenastal problem alebo povlak . I keď čo viem tak prv by mal degradovať hliník, potom pozink atd. ? Mám sa obávať o samotné TČ keďže výmenník je Cu ? Alebo ako skoro očakávať problém ? Pôvodný rozvod ma vo vnútri rúr jemný čierny povlak.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.