Immergas CAR v2 - špatná regulace

Rubriky:

Reklama
JD Jan Drábek @jan.drabek263 před více než rokem20.11.2022 18:13:31
Immergas CAR v2 - špatná regulace

Zdravím,

u mamky ve starým baráku, kde byl atmosferický plynový kotel (před 25 lety kotel na uhlí) byl instalován zánovní kondenzační kotel Immergas Victrix 24 TT 2 Erp a k tomu jejich modulační termostat CAR V2. A teď k problému... V místnosti je 20°C a na termostatu teplotu zvednu o stupeň, takže na 21°C. Termostat si teplotu uloží, ale to je tak vše. I po hodině nezvedne teplotu topný vody ani o stupeň. Občas to ale funguje, protože teplotu to nějak reguluje. Mamka, protože je spořivá, tak když je doma, tak si topí na 20,5°C a v noci to stahuje na 18,5°C. Když tam maj přijít děti s rodinou, tak se zvedá třeba na 21,5°C nebo na 22°C, ale nastává problém co popisuju výše. Pak mrzneme v 20°C a všichni prskaj. Kotel má povolenou max teplotu topný vody 55°C, což v tuhle chvíli není potřeba. Venkovní teplotní sonda není připojena. Změna parametru BUILD v nastavení termostatu nic nedělá. Stejně tak přepnutí na auto učící se mód. Doma mám taky kondenzační kotel Immergas s termostatem CAR V2 a vše funguje jak má. Jakmile přidám na termostatu, tak si kotel přidá na teplotě topný vody a brzo si najde teplotu vody kdy udrží nastavenou teplotu v místnosti. Nemáte někdo nápad kde může bejt problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.