Vleké množství sazí z komína

Rubriky:

Reklama
PS Petr Strejček @petr.strejcek před více než rokem21.11.2022 09:16:51
Vleké množství sazí z komína

Dobrý den,
mám kamna s výměníkem PRITY FG W15. Jsou napojena do venkovního komínu.
Cca po dvou měsících provozu začaly létat z komína saze. Komín jsem vyčistil, ale po týdnu je to nyní zpět. Létají drobné saze. Co dělám špatně ???? Vodu do výměníku topím na cca 65oC a mám bypass.
Topím s plně otevřeným vzduchem ze spodu a topil jsem i s otevřenou klapkou nad kamny. Včera mi byla dána rada, že mám klapku nad kamny přiškrtit, že spaliny odcházejí do komína moc horké a že ještě dohořívají a to dělá ty saze. Zkoušel jsem to a trochu to asi pomohlo.Topím borovicí, smrkem vrbou. Ale borovice asi převažuje. Je mi jasné, že asi občas nějaká saze může vylétnout, ale fotogrfie co přikládám jsou za jedno dvouhodinové topení. Sousedy mám blízko a nechci, aby toto dělalo problémy. Teď se topí a bohužel zase saze lítají.
Moc děkuji zatím.
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.