Kotel Atmos DC22S + laddomat 21

Rubriky:

Reklama
TK Tomáš Kozák @tomas.kozak380 před více než rokem21.11.2022 11:04:38
Kotel Atmos DC22S + laddomat 21

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Mám kotel Atmos DC22S zapojený s řídící jednotkou ACD01 a laddomatem 21 + ventilem ESBE a s aku nádobou 500 l. Systém léta fungoval bez problémů s termo patronou 78 stupňů. Letos mi topenář zapojil další expanzomat do systému, měl jsem jen 35L a zapojil se ještě 80L, protože malá expanzka nezvládala pojmout nárůst zvětšeného objemu. Expanzomaty nyní zvládají pojmout zvýšený tlak bez problémů, ale systém mi přestal fungovat se 78 stupňovou termopatronou - k oběhovému čerpadlu a do radiátorů jde jen asi 50stupňová voda, do aku nádoby jen asi 40stupňová voda, kotel běží normálně a přehřívá se, laddomat jede naplno a snaží se ve smyčce dochlazovat. Zkouším pořád dokola odvzdušňovat, zkusil jsem i další 78st. patronu, bez efektu. Teprve se 72stupňovou patronou systém funguje, ale nevyužívám akumulaci a všichni mi radí, abych dlouhodobě neprovozoval kotel se 72st. patronou (nižší teplota na zpátečce, akumulace není na plný výkon). Nevíte, v čem by mohl být problém? Ten nastal, jakmile se zapojil ten druhý expanzomat.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.