Zastropování spotových tarifů

Rubriky:

Reklama
MC Jan Cuboo @metodej.cuboo před více než rokem22.11.2022 16:26:33
Zastropování spotových tarifů

Po oznámení zastropování cen energií pro 2023 jsem pátral po tom, jak přesně bude zastropování aplikováno na spotové tarify. Musím přiznat, že dosud jsem se nic jiného, než že "Zastropování se bude vztahovat i na spotové tarify." nedogooglil. Zavolal jsem tedy dodavateli (BIDLI) a otázku jsem položil. Je to prý tak, že strop bude případně aplikován vůči průměrné ceně za období mezi jednotlivými odečty. Tedy, pokud chci profitovat z toho, že část roku je cena pod stropem, musím toto období vymezit samoodečty. Obecně je tedy vhodné co nejčastěji samoodečítat. To snad prý ale nejde více, než 11krát ročně. Zde tedy moje otázka. Existuje možnost nějakého upgrade na tzv. "chytré elektroměry/plynoměry", které by prováděly odečty automaticky a častěji?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.