Jak rozpoznat jak jsou vedené trubky topení v domě?

Rubriky:

Reklama
Jan Šváb @honza987 před více než rokem23.11.2022 08:50:15
Jak rozpoznat jak jsou vedené trubky topení v domě?

Řeším problém, proč se mi tepelné čerpadlo vypíná s chybou o nedostatečném průtoku vody. K tomu bych potřeboval pochopit, jak je vedená voda trubkami topení. Vždycky jsem si laicky myslel, že je to prostě uzavřený okruh ze zdroje tepla a u něj jsou odbočky do jednotlivých radiátorů, takže když zavřu ventil radiátoru, voda si ho nebude všímat a půjde okolo. Teď jsem se snažil dohledat na internetu jak to může být namontované a našel jsem tyhle dva obrázky pro jednotrubkový a dvoutrubkový systém.
Čili to, co jsem si myslel, odpovídá jednotrubkovému systému a tudíž jednotrubkový je ten správný, který neomezuje průtok. U dvoutrubkového když jsou topení zavřená, voda neteče vůbec, TČ chcípne a je potřeba ho restartovat. Otázka tedy je - jak zjistit, který systém doma máme? Nebo jsou ještě nějaké další možnosti?
Pozná se to podle toho kde a jak jsou vedené trubky k radiátorům? Je to typový rodinný dům od Central Groupu postavený v roce 2009, původní vytápění bylo plynovým kotlem. Při koupi domu jsme žádné podrobné nákresy topného systému nedostali.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.